Ποιοι είμαστε:

Η Ελληνική Ένωση Δικαίου Αρχαιοτήτων (ΕΕΔικΑ) ιδρύθηκε το 2006 απο την δικηγόρο Ηρα Καλιαμπέτσου η οποία και μέχρι σήμερα διευθύνει τις εργασίες. Η ΕΕΔικΑ σήμερα αποτελείται από τους εξής (αλαφβητικά):

  •  Ελένη Διμονήτσα, Δικηγόρος (έργα τέχνης και δημοπρασίες)
  •  Ήρα Καλιαμπέτσου, Δικηγόρος (κινητά πολιτιστικά αγαθά - επιστροφή πολιτιστικών αγαθών)
  •  Νίκος Καραμέτος, Δικηγόρος (ακίνητα πολιτιστικά αγαθά - δημόσιο και φορολογικό)
  •  Γιάννης Κτιστάκης, Δικηγόρος (δικαιώματα στο πολιτιστικό περιβάλλον και στην περιουσία)
  •  Δημήτρης Παπανικολάου, Δικηγόρος (γαλλικό και διεθνές δίκαιο – κινητά πολιτιστικά αγαθά- επιστροφή πολιτιστικών αγαθών)

 Η Ελληνική Ένωση Δικαίου Αρχαιοτήτων απο το 2013 δεν έχει νομική μορφή.

 

Δήλωση /Νομική ενημέρωση

Το νομικό πλαίσιο το οποίο ρυθμίζει τα θέματα σχετικά με τις αρχαιότητες είναι τόσο ευρύ που καθιστά μια πλήρη κάλυψη των θεμάτων στον διαδικτυακό τόπο αδύνατη. Οι πληροφορίες που παρέχονται έχουν ως στόχο την ενημέρωση και κατανόηση του νομικού πλαισίου γενικά και δεν συνιστούν παροχή επαγγελματικών συμβουλών.

 

Η ΕΕΔικΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες και τα λοιπά στοιχεία που εμφανίζονται στον διαδικτυακό τόπο της είναι ορθά αλλά δεν έχει καμία ευθύνη για ενδεχόμενο λάθος ή παράλειψη στοιχείων ή ευθύνη παρεχόμενη άμεσα ή έμμεσα από την χρήση των παραπάνω πληροφοριών και στοιχείων του διαδικτυακού τόπου της.

 

Ο διαδικτυακός τόπος της ΕΕΔικΑ εστιάζεται κυρίως στο νομικό πλαίσιο όπως αυτό διαμορφώνεται μετά την ισχύ του νέου αρχαιολογικού νόμου. Παλαιότερες νομοθεσίες δεν αναφέρονται εκτός εάν είναι σε ισχύ και μετά τον Ν. 3028/02 περί Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

T: (+30) 210 80 10 600

COPYRIGHT @ 2017 HELLENIC SOCIETY FOR LAW AND ARCHAEOLOGY Developed by Pavla S.A

More Demos
Template by JoomlaShine